Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Εγγραφές για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων ενημερώνει ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζεται και το έτος 2011, προκειμένου να παρέχει στα εξυπηρετούμενα μέλη τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Στην υποστήριξή σας επαφίεται η αποτελεσματική λειτουργία του.

Αν διαθέτετε κάρτα ανεργίας ή είστε αγρότης και έχετε την ευθύνη φροντίδας ηλικιωμένου ή ατόμου με ειδικές ανάγκες, αν επίσης επιθυμείτε να λαμβάνει το προστατευόμενο μέλος της οικογένειά σας υπηρεσίες από τα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου μας, επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με τα κατά τόπους Γραφεία.

Οι νέες εγγραφές για το έτος 2011, έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα

από 3 έως 20 Μαίου 2011.

Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr/

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες των κατά τόπους προγραμμάτων:

· «Βοήθεια στο Σπίτι» Αρχανών (Κτίριο ΚΑΠΗ) Πληροφορίες: Καλπαδάκη Ειρήνη Τηλ: 2810 752622 και 752777.

· «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καζαντζάκη (Κτίριο ΚΗΦΗ, Κουνάβοι)

Πληροφορίες: Παπαβλασοπούλου Αθηνά Τηλ: 2810 741217

· «Βοήθεια στο Σπίτι» Αστερουσίων (Κτίριο παλαιού Δημαρχείου, Πύργος)

Πληροφορίες: Μιχελάκη Κατερίνα Τηλ: 2893 340104

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανοιχτό κάλεσμα για αρθρογράφηση στο ιστολόγιο "Αρχάνες"

Πρόσφατα διάβασα ένα σχόλιο αναγνώστη, που με "εγκαλεί" επειδή αναδημοσιεύω κείμενα από μέσα ενημέρωσης που αφορούν το δήμο Αρχανών Αστερουσίων, αντί να ασχολούμαι με θέματα της πόλης και της κοινωνίας των Αρχανών.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είχα σκοπό να κάνω όταν ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο, παράλληλα βέβαια με την παράθεση ειδήσεων από τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν τις Αρχάνες και το δήμο. Και αν ανατρέξει κάποιος στις πρώτες αναρτήσεις, θα το δει. Περίμενα όμως ότι στην πορεία θα έχω και κάποια βοήθεια από μερικούς φίλους, και ότι θα ευαισθητοποιηθούν και άλλοι κάτοικοι των Αρχανών, και θα στέλνουν τα κείμενά τους και τους προβληματισμούς τους προς δημοσίευση. Αυτό δεν έγινε, πέρα από τη σποραδική συμβολή " ενός πολίτη" . Δυστυχώς και ο δικός μου ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, και μοιράζεται μεταξύ  οικογένειας, σπιτιού και...διαδικτύου! Επειδή λοιπόν το τελευταίο διάστημα ούτε κυκλοφορώ πολύ έξω για να "εμπνέομαι", ούτε μου περισεύει χρόνος για γράψιμο, έχω περιοριστεί σε αναδημοσιεύσεις από μέσα ενημέρωσης, που νομίζω παρ΄ όλα αυτά ότι αφορούν τους πολίτες των Αρχανών.

Είναι κοινό χαρακτηριστικό του νεοέλληνα να γκρινιάζει γι' αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι, αλλά αυτός να ρεμβάζει αμέριμνος και να τα περιμένει όλα έτοιμα. Να  δουλεύουν οι άλλοι γι' αυτόν.

Θέλω να πιστεύω ότι στις Αρχάνες υπάρχουν άτομα με διαφορετική νοοτροπία από αυτή. Και από αυτά τα άτομα ζητάω σήμερα να   συμβάλουν στο να γίνει αυτό το ιστολόγιο ένας χώρος προβληματισμού για τις Αρχάνες. Όποιος θέλει λοιπόν, έχει χρόνο, μεράκι για τον τόπο του, και μπορεί να αρθρογραφήσει στο ιστολόγιο "Αρχάνες"  είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να μη δίνει κομματική ή παραταξιακή χροιά στα κείμενά του.. 


Περιμένω μηνύματα με εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Απελευθέρωση Άγριων Πτηνών στον Γιούχτα

Από Ε.Κ.Π.Α.Ζ.
Ελληνικό κέντρο περίθαλψης Αγρίων ζώων
Παράρτημα Κρήτης
Υπεύθυνη επικοινωνίας Στεφανάκη Γεωργία

Την Παρασκευή 15/04/2011 και ώρα 12:30 προγραμματίζουμε Απελευθέρωση  Άγριων Πτηνών ( Γύπες, Σκάρες) στη περιοχή «ταΐστρα» Αρχάνες Γιούχτας σε συνεργασία με το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νοικοκύρεμα στην άρδευση επιδιώκει ο Δ. Αρχανών Αστερουσίων

Νοικοκύρεμα στην άρδευση επιδιώκει ο Δ. Αρχανών ΑστερουσίωνΗ προετοιμασία για την έναρξη της αρδευτικής περιόδου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσου Κυπριωτάκη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.

Η συζήτηση έγινε με σκοπό το νοικοκύρεμα και την σωστή διαχείριση του νερού άρδευσης ώστε να ανταποκρίνεται σε δυο στόχους: την αποφυγή υπεράντλησης νερού και την όσο το δυνατό αποτελεσματική εξυπηρέτηση των παραγωγών.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων ενημερώθηκαν ότι θα γίνει πρόσληψη νέων υδρονομέων σύμφωνα με το Β.Δ “Περί αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων” και οι οποίοι θα αναλάβουν να προτείνουν τουλάχιστον τρία άτομα από κάθε Κοινότητα που θα πληρούν τα απαραίτητα προσόντα.

Για την τελική επιλογή θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Έκτοτε τον έλεγχο της ορθής διαδικασίας άρδευσης θα τον έχει η κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο.

πηγή: cretalive