Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί δεν ενημερωνόμαστε ΠΟΤΕ για θέματα της πόλης μας;;;

Ενημερώνομαι για άλλη μια φορά από τα ειδησεογραφικά sites ότι χθες βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Αρχανών έγινε συνάντηση του δημάρχου κου Ρούσσου Κυπριωτάκη  με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και ενεργούς πολίτες των Αρχανών.

Κι επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι ενεργός πολίτης, ή τουλάχιστον προσπαθώ να γίνω, ρωτάω δήμαρχο και τους υπόλοιπους υπεύθυνους: “ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ”; Στην ιστοσελίδα του παλιού δήμου Αρχανών (http://www.archanes.gov.gr/) δεν είναι αναρτημένη, ούτε στου δήμου Ν.Καζαντζάκη (http://www.dimos-nikoskazantzakis.gr/) η οποία ενημερώνεται με θέματα του νέου δήμου Αρχανών –Αστερουσίων  υπάρχει. Στα καφενεία μόνο βάλατε ανακοίνωση, ή το είπατε στόμα με στόμα; 

Επειδή τα θέματα του τόπου που ζούμε ενδιαφέρουν πολλούς, φροντίστε κε δήμαρχε να λαμβάνουν την πρέπουσα δημοσιότητα, και να ενημερώνεται ο κόσμος ΠΡΙΝ τη λήψη αποφάσεων. Και που ξέρετε, ίσως να μπορούμε να συμβάλουμε κι εμείς οι δημότες σε πολλά από τα ζητήματα που σας απασχολούν, αρκεί να μας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψή μας.

Για εσάς που επίσης δεν ενημερωθήκατε, να σας πω ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα θέματα που τέθηκαν στη χτεσινή συνάντηση αφορούσαν την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων και τη διαμόρφωση δημοτικών χώρων που να τις υπηρετούν, τη συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την ΑΣΠΑΙΤΕ, τη κοινωνική δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης .

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή : "η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά τακτικών συναντήσεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον μιας και η νέα συλλογική λειτουργία και αντίληψη, η νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες επιβάλλουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν από κοινού".

7 σχόλια:

  1. AKRIVOS!!! Sosti enimerosi einai to ousiastiko simio!! As arhisoune apo to Adipaloi Blog - Archanescity kai to Archaniotiko sto Facebook!!!
    aspasia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την ανάγκη για για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε πάντα, δεν είναι θέμα μόνο της σημερινής δημοτικής αρχής. Ας μην τα ισποεδώνουμε, λοιπόν, όλα εκ των προτέρων. Ο νέος δήμαρχος, μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του κάλεσε, Φλεβάρη μήνα στις Αρχάνες, τους πολιτιστικούς φορείς και τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες που κατοικούν στο χωριό μας, για συζήτηση για τα πολιτιστικά. Εγώ αυτό, ως αρχή, μόνο ως θετικό το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ακριβώς είναι η ισοπέδωση στο κείμενο που διάβασες; Παρέναιση στο νέο (της 5ης θητείας) δήμαρχο είναι να ενημερώνει τους πολίτες. Αν δεν το κάνει στην 5η του θητεία, πότε θα το κάνει; Και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν, όπως είπα, συμφωνώ με την παραίνεση για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Μάλιστα τη θεωρώ εκ των ουκ άνευ για οποιαδήποτε δραστηριότητα αιρετών λειτουργών. Επίσης, δε γνωρίζω τι έκανε ο κ. Κυπριωτάκης στο Δήμο Ν.Καζαντζάκη κατά τις προηγούμενες θητείες του και επομένως δεν έχω άποψη. Η “ισοπέδωση εκ των προτέρων” αφορά στο ότι ο συντάκτης του άρθρου κρίνει αρνητικά βασιζόμενος μόνο στην πιθανή ελλιπή ενημέρωση, αγνοώντας (δηλ. “ισοπεδώνοντας”) τη θετική πλευρά του γεγονότος αυτού καθ εαυτού. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση (και μάλιστα στις Αρχάνες) αποτελεί πολύ θετική ενέργεια, γιατί η νέα δημοτική αρχή ξεκινάει από τα πολιτιστικά και αυτό είναι μια ένδειξη προτεραιότητας. Ο Χρόνος θα δείξει την ειλικρίνεια (ή μη) των προθέσεων και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από τον (κάθε) δήμαρχο αλλά και από τη δημιουργική (ή μη) δραστηριοποίηση των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,
    γνωρίζατε ότι χθες το βραδάκι είχε εκδήλωση η Βυζαντινή Χορωδία Αρχανών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο; Το έμαθα κατά τύχη και μάλιστα αργά, δεν μπόρεσα να πάω.
    Επομένως ναι, καλές οι προθέσεις και το έργο και οι δράσεις που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο νυν δήμαρχος στον πρώην δήμο του, αλλά η ενημέρωση είναι ελλιπέστατη - αν όχι ανύπαρκτη για τους πολλούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε με ενδιαφέρει να αναχθώ σε απολογητή του Δήμου, αλλά η Βυζαντινή Χορωδία ανήκει στην εκκλησία και όχι στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καλοψικάκη,
    θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι αυτή η "λογική" της επιμέρους ευθύνης ή υπεύθυνης ανευθυνότητας, έφερε την Ελλάδα σ' αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή