Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων

Τη δεύτερη συνάντησή του με την κοινωνία του δήμου πραγματοποίησε χθες η δημοτική αρχή Αρχανών - Αστερουσίων, στο πλαίσιο γνωριμίας με τους πολιτιστικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Αρχανών.

Πέρα από την συζήτηση για την παρουσίαση του προγράμματος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος ενόψει των εορτών της Αποκριάς, ο Δήμαρχος, κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης παρουσίασε το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ενδυνάμωση και περαιτέρω αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού- τουριστικού υπόβαθρου των Αρχανών μέσω συντονισμένων δράσεων ώστε η περιοχή των Αρχανών να αποτελέσει κέντρο δράσεων παιδείας, πολιτισμού και προσφοράς ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος.

Αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της παρουσίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, την λειτουργία σε νέο πλαίσιο των αρχαιολογικών χώρων, την ανάδειξη των περιοχών φυσικού κάλλους, την αξιοποίηση της οινοπαραγωγικής κληρονομιάς.

Το σύνολο των πολιτιστικών φορέων που εκπροσωπούν τις Αρχάνες κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή (έκδοση τουριστικού οδηγού, βελτίωση υποδομών), για την αναβίωση μέσω νέων δράσεων της Παλιάς Αγοράς και την ανακατανομή των διατιθέμενων χώρων που φιλοξενούνται οι φορείς για την αποδοτικότερη λειτουργία τους.

πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου