Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Έγγραφο του υφυπουργού παιδείας στη Βουλή για το θέμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου

«Για το θέμα της ίδρυσης νέων παραρτημάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, συνεξετάζονται τόσο τα αποτελέσματα της λειτουργίας του παραρτήματος της Αθήνας, όσο και ο συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός», ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Στρατάκη, με την οποία ζητούσε να αναβαθμιστεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου, σε παράρτημα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Ο κ.Στρατάκης αναφέρει στην ερώτησή του ότι στις Αρχάνες του νομού Ηρακλείου λειτουργεί, εδώ και αρκετά χρόνια, εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΑΠ, το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες φοιτητές από όλη την Κρήτη για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. 
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων προσβλέπει σε μία αγαστή συνεργασία με το ΕΑΠ, προς όφελος τόσο των Κρητών φοιτητών όσο και της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Κέντρου των Αρχανών σε Παράρτημα του ΕΑΠ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι φοιτητές των μεταπτυχιακών κυρίως προγραμμάτων, να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις ανάγκες των σπουδών τους, και να επιβαρύνονται έτσι με επιπλέον κόστος.
Επειδή, είναι ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής για ισχυροποίηση του ΕΑΠ στις Αρχάνες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα με κύκλους ανοικτών σεμιναρίων προκειμένου και η τοπική κοινωνία να αποκτήσει πρόσβαση στην επιστημονική γνώση.
Ερωτάται η κ.Υπουργός αν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε μαζί και με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία να εκδόσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προκειμένου να αναβαθμιστεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο στις Αρχάνες του νομού Ηρακλείου σε Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και να βελτιωθούν με αυτό τον τρόπο οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Κρήτες φοιτητές που φιλοξενεί, αλλά και να αξιοποιηθεί η παρουσία του στην περιοχή προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου