Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αποξήλωση της γραμμής 20.000 βολτ της ΔΕΗ από τις Άνω Αρχάνες ζητά και ο Αυγενάκης

Παρέμβαση με έγγραφό του στο θέμα της γραμμής των 20. 000 βολτ της ΔΕΗ που περνά μέσα από την οικιστική περιοχή των Άνω Αρχανών έκανε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας από την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τ. Μπιρμπίλη την αποξήλωση της γραμμής.

Μεταξύ άλλων ο κος Αυγενάκης στο έγγραφό του αναφέρει: οι κάτοικοι των Άνω Αρχανών διέπονται από έντονη ανησυχία λόγω της γραμμής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ των 20.000 βολτ που περνά μέσα από την οικιστική περιοχή, πάνω από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η γραμμή χρησιμοποιείται από τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση μέρος του χωριού αλλά και του όρους Γιούχτα.  Σημειώνει ότι “Οι κάτοικοι του οικισμού υπογραμμίζουν ότι από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα», πως «οι περιουσίες των κατοίκων υφίστανται εκτεταμένες ζημιές», ενώ ως παράδειγμα σημειώνει ότι «καταστρέφονται οι γεωτρήσεις που υδροδοτούν τον οικισμό, καίγονται αναμεταδότες τηλεοράσεων, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ έχουν ανοίξει ακόμα και τρύπες στους σωλήνες του καλοριφέρ”.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι κάτοικοι «προχώρησαν στην επίδοση εξώδικου, το οποίο κοινοποιούν και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του», τονίζοντας πως «το εξώδικο συνυπογράφουν 23 κάτοικοι των Αρχανών μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος επίσης έχει υποστεί ζημιές στο σπίτι του». Ακόμα αναφέρει ότι «οι κάτοικοι που συνυπογράφουν το εξώδικο, έχουν διαμαρτυρηθεί αλλεπάλληλες φορές στη ΔΕΗ, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει σαφή απάντηση».

Και κλείνει το έγγραφό του τονίζοντας  ότι «ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία, ενώ ήδη προκαλούνται καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων», ζητά από την κα. Μπρμπίλη όπως «προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποξήλωση της γραμμής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ των 20.000 βολτ που περνά μέσα από την οικιστική περιοχή των Άνω Αρχανών στο νομού Ηρακλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου