Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εξώδικο από Αρχανιώτες στη ΔΕΗ για τα επικίνδυνα ηλεκτροφόρα καλώδια


Φόβους ακόμα και για τη ζωή τους εκφράζουν κάτοικοι των Άνω Αρχανών που είναι αποφασισμένοι να στραφούν δικαστικά εναντίον της ΔΕΗ λόγω της γραμμής ηλεκτροδότησης των 20.000 βολτ που … αιωρείται, όπως καταγγέλλουν, πάνω από τα σπίτια τους. Έστειλαν μάλιστα εξώδικο που συνυπογράφουν 23 κάτοικοι των Αρχανών μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος επίσης έχει υποστεί ζημιές στο σπίτι του.
Όπως υποστηρίζουν η ΔΕΗ «παίζει» με τις ζωές τους και τονίζουν ότι από «καθαρή τύχη δεν έχει χαθεί κάποια ζωή μέχρι σήμερα». Ήδη προχώρησαν στην επίδοση εξώδικου, το οποίο κοινοποιούν και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πριν θρηνήσουν θύματα. Τα όσα περιγράφουν είναι τουλάχιστον τρομακτικά. Κάθε φορά που έχει καταιγίδες, ακόμα και ήπιας μορφής, κάνουν τον σταυρό τους για να μην «κεραυνοβοληθούν» ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.
Όσο για τις ζημιές που υφίστανται, αυτές είναι εκτεταμένες. Οι ηλεκτρικές συσκευές τους έχουν καταστραφεί, έχουν ανοίξει ακόμα και τρύπες στους σωλήνες του καλοριφέρ αλλά και στους σωλήνες υδροδότησης.
Όπως υποστηρίζουν, η γραμμή είναι επικίνδυνη λόγω των στατικών φορτίων που συγκεντρώνει και λειτουργεί ως «αλεξικέραυνο», απειλώντας τα σπίτια πάνω από τα οποία περνάει.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, η γραμμή χρησιμοποιείται από τη ΔΕΗ για την ηλε- κτροδότηση μέρος του χωριού αλλά και του Γιούχτα. Επειδή η περιοχή είναι προστατευόμενη λόγω του προγράμματος «Natura» αλλά και αρχαιολογική ζώνη, η ΔΕΗ δεν μπορούσε να κάνει εγκατάσταση με στύλους.

πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου