Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κι άλλο επεισόδιο στις Αρχάνες από …νταήδες της ενδοχώρας! Άμεση η ανάγκη για αστυνόμευση της περιοχής!!

Την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου του 2010, σημειώθηκε άλλο ένα επεισόδιο στην πλατεία των Αρχανών, που προκλήθηκε και πάλι από σεσημασμένα ταραχοποιά στοιχεία της ενδοχώρας…

Γύρω στις 8 το βράδυ, κι ενώ ο κόσμος που βρίσκονταν σε καφετέρια των Αρχανών προσπαθούσε να περάσει λίγο ξένοιαστα τις τελευταίες γιορτινές μέρες του χρόνου, 2 νεαροί, ο ένας σίγουρα από το χωριό Χαράκι, μπήκαν στην καφετέρια, κατανάλωσαν τα ποτά τους, και στο τέλος εντελώς προκλητικά, αρνήθηκαν να πληρώσουν... Ευτυχώς ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης, που τους έκανε συστάσεις, και τους παρακάλεσε ευγενικά “να αποχωρήσουν, ώστε χρονιάρες μέρες να μη γίνουν επεισόδια”.  Να σημειωθεί βέβαια ότι στο ίδιο κατάστημα, κατά το παρελθόν, τα ίδια άτομα είχαν προκαλέσει και ζημιές…

Αφού (κατά παράξενο τρόπο) αποχώρησαν από αυτή την καφετέρια χωρίς να γίνει κάποιο ιδιαίτερο επεισόδιο, μπήκαν σε διπλανή καφετέρια, όπου τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίχτηκαν τόσο “ομαλά”… Μπαίνοντας μέσα, έσπασαν την πόρτα του μαγαζιού. Ο ιδιοκτήτης φυσικά τους ζήτησε το λόγο,και αυτοί αμέσως του επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο. Ένας  θαμώνα της καφετέριας μπήκε στη μέση να προστατέψει τον ιδιοκτήτη, και την πλήρωσε κι αυτός.  Μάλιστα, οι δύο αυτοί τύποι, πιάνοντας τα πιστόλια που είχαν  στην πλάτη τους, κάτω από τα πουκάμισά τους, απείλησαν τους Αρχανιώτες. Στη συνέχεια μπήκαν στο 4χ4 αυτοκίνητό τους, και έφυγαν με κατεύθυνση προς τα μέρη τους. Δυστυχώς όμως το κακό δε σταμάτησε εκεί.

DSC00131

Λίγο παραπάνω από την καφετέρια, χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους ένα άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, με επιβάτη έναν Αρχανιώτη. Και σαν να μην έφτανε το ότι τον χτύπησαν και του έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο, κατέβηκαν και του επιτέθηκαν κι από πάνω!!! Και πάλι τον απείλησαν και αυτόν με τα πιστόλια τους, να μην κάνει τίποτα!!

Φυσικά για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία μετά από αρκετή ώρα έφτασε στην πλατεία. Το φοβερό όμως στην όλη υπόθεση είναι, ότι ο αστυνομικός που μίλησε με τους καταγγέλλοντες, τους συμβούλεψε “να μην προχωρήσουν σε μηνύσεις”, καθώς ο τύπος αυτός (ο οποίος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο που είναι στο όνομα της αδερφής του) είναι σεσημασμένος, και εκκρεμούν 35 μηνύσεις σε βάρος του!!! Μάλιστα, πολύ σύντομα, θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης (αν δεν κάνω λάθος για απόπειρα ανθρωποκτονίας). Ο δε συνοδός του, ένας τύπος γεμάτος τατουάζ, γνωστός επίσης μπράβος, είναι λέει “2 μέρες μέσα, και 1 έξω”. Οπότε είναι δώρον- άδωρον να κάνουν άλλη μια μήνυση, η οποία μπορεί να προκαλέσει περεταίρω επεισόδια, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό.

Αυτή είναι η προστασία που έχουμε σήμερα στις Αρχάνες. Μας αποτρέπουν να προχωρήσουμε στη  διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας! Μας λένε δηλαδή να επιτρέπουμε στον κάθε νταή και “νταβατζή” να μας κάνει άνω –κάτω την περιουσία μας, και να μας επιτίθεται όποτε του αρέσει, επειδή η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ!!  Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι αυτοί, γι’ αυτό έχουν και το θάρρος να επιτίθενται τόσο εύκολα σε όλους! Γνωρίζουν ότι κανένας δε θα τους καταδιώξει, κανένας δε θα τους κυνηγήσει!

Κε Κυπριωτάκη, δήμαρχε ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία προέρχονται από χωριά των Αστερουσίων, που η κυβέρνησή σας (μας) συνένωσε με τις ειρηνικές Αρχάνες. Φρόντιστε να φέρετε ξανά την Αστυνομία στην περιοχή μας ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, αλλά και να περάσετε το μήνυμα στα χωριά αυτά ότι οι Αρχάνες δε θα ανεχτούν άλλα νταβατζιλίκια.

Προς Αστυνομία, Πολιτικούς, Δημάρχο, και συμπολίτη μας Περιφεριάρχη: Προστατέψτε εμάς και τις περιουσίες μας με κάθε τρόπο, γιατί θα αναγκαστούμε να το κάνουμε μόνοι μας… Και δε θα αρέσει σε κανέναν η εξέλιξη…

2 σχόλια:

  1. Είναι προφανές ότι αυτά τα άτομα θέλουν να πουλήσουν προστασία, και είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς να έχει καμία σχέση ο τόπος καταγωγής τους, παραβατικοί υπάρχουν παντού.
    Το πρόβλημα είναι γενικότερο και έχει να κάνει με την κρατική βούληση για την απομόνωση αυτών των κακοποιών στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pos den exei na kanei o topos katagogis tous?? Erxontai ta petsa apo ta koloxoria kai to pezoune adres, kai oi "arxes" de kanoun tipota. Auto einai to timima tou na eisai filisixos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή