Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Βροχή πέφτουν οι αγωγές κατά του νέου δήμου Αρχανών-Αστερουσίων!!

Στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, τα... “πυρά” των αγωγών είναι καταιγιστικά... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίδα, μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50 αγωγές κατά του νέου δήμου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν και άλλες. Οι αγωγές αντιστοιχούν σε εξαιρετικά μεγάλα χρηματικά ποσά, και αφορούν ανείσπρακτες οφειλές προμηθευτών, εργολάβων και κατασκευαστών, για έργα που υλοποίησαν αλλά δεν πληρώθηκαν από τους δήμους με την παλιά τους σύνθεση.

Τα ποσά αυτά ο νέος δήμος είναι αδύνατον να καταφέρει να εξοφλήσει, διότι ακόμα και αν μπορέσει να τα πληρώσει,  θα υποθηκεύσει το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, αφού δεν θα μπορέσει να εκτελέσει το έργο που έχει δεσμευτεί στην κοινωνία να υλοποιήσει.

Ο δήμαρχος Ρ. Κυπριωτάκης, σημειώνει ότι από τις αγωγές που έχουν κατατεθεί το 1/3 έχει τελεσιδικήσει, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να βγει από το δημοτικό ταμείο “ζεστό χρήμα”... Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι δήμοι να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή, είναι να εγκριθεί από το υπουργείο η δανειοδότησή τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με μακροπρόθεσμη αποπληρωμή, που θα τους αποφορτίσει από τα οικονομικά βάρη που έχουν χρεωθεί, ώστε να μπορούν να παράξουν έργο το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να διατεθεί ένα χαμηλότοκο δάνειο, σε χρονική διάρκεια 20ετίας, ώστε οι δήμοι να μπορέσουν να διαχειριστούν τα οικονομικά βαρίδια που σηκώνουν και παράλληλα να ανταποκριθούν στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για την υλοποίηση των έργων που χρειάζεται ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου